Natuurlijk zijn er tal van goede redenen om voor Conway Stewart te kiezen. Hieronder vindt u dan ook een kleine selectie.

handgemaakt in Groot-

Brittanië uit de beste materialen.

Twee jaar volledige garantie

Geen andere producent biedt zo'n grote keuze aan kleurrijke harsen

Conway Stewart pennen

 zijn bekroond met diverse prijzen

 

Conway Stewart Best Pen & Brand
Een passend eerbetoon!

Genoemd naar Oliver Cromwell, één van Engeland's meest prominente historische figuren en nummer 10 op de lijst van 100 grootste Britten aller tijden (BBC, 2002), werd deze pen met recht genomineerd voor de 2008 Pen World Reader's Choice Awards, categorie Finest Tribute.

Cromwell werd geboren op 25 april 1599 in Huntingdon, Cambridgeshire. Hoewel alles voor de wind leek te gaan en hij een goede sociale status had, kreeg hij een depressie en wendde hij zich tot de religie van radicale Puriteinen om steun en richting te zoeken. Als Puritein geloofde Cromwell dat iedereen moest leven volgens de Bijbel. Zinloze vreugde werd afgewezen: Puriteinen stonden bekend om hun serieuze en sobere benadering van alle aspecten van het leven.

In 1640 werd hij gekozen om Cambridge in het Parlement te vertegenwoordigen, dezelfde tijd waarin Karel I een gebrek aan fondsen had, zo ernstig dat het al snel tot een burgeroorlog leidde en waarbij het land verdeeld raakte tussen Royalisten en Parlementarians.

Hoewel Cromwell geen militaire ervaring had, vormde en leidde hij een efficiënte cavalerie voor de Parlementarians en werd bevorderd van kapitein tot luitenant-generaal binnen 3 jaar.
In december 1653 werd hij staatshoofd met de titel van Lord Protector: een constitutionele regeling die er voor moest zorgen, dat hij de macht met het parlement en een raad zou delen. Hij was bijna 5 jaar lang Lord Protector en heeft een aantal van zijn doelen weten te realiseren. In 1657 werd hem de koningskroon aangeboden door het parlement, echter, na veel deliberatie weigerde hij deze.
Cromwell stierf op 3 september 1658.

De Conway Stewart Cromwell is zorgzaam gemaakt uit sterling zilver, met de vorm en grootte van de populaire Elegance collectie. De dop en houder zijn verfraaid met een uitzonderlijke guilloché gravure in een elegant brocade patroon. Tenslotte is de pen afgewerkt met een rijk, glanzend crimsonkleurig email.
De glimmend rode dop en houder worden geaccentueerd door een gepolijste, sterling zilveren clip, ring, en houderuiteinde. De greep is ook gemaakt van sterling zilver, waardoor de Cromwell een perfecte balans heeft. De penpunten zijn gemaakt van 18 karaat goud (gerhodineerd) en zijn verkrijgbaar in 8 groottes: van extra fijn tot extra breed, Italic fijn, Italic medium en Italic breed. De pen gebruikt het betrouwbare cartridge converter vulsysteem. De pen wordt geleverd in een luxe verpakking.

Hieronder vindt u een kleine foto-impressie van deze collectie. Indien u op de foto klikt, wordt deze vergroot.