Natuurlijk zijn er tal van goede redenen om voor Conway Stewart te kiezen. Hieronder vindt u dan ook een kleine selectie.

handgemaakt in Groot-Brittanië uit de beste materialen.

Twee jaar volledige garantie

Geen andere producent biedt zo'n grote keuze aan kleurrijke harsen

Conway Stewart pennen zijn bekroond met diverse prijzen

 

Conway Stewart Best Pen & Brand
Het tweede gouden tijdperk.
Na een grote investering in onderzoek en ontwikkeling begon een nieuwe tijdperk met de focus gericht op het maken van pennen voor diegenen, die traditioneel vakmanschap weten te waarderen, pennen die een tijdloze schoonheid uitstralen, pennen met gebruiksgemak, waarmee het prettig schrijven is.

Gold Collection In de jaren 90 lanceerde Conway Stewart een collectie volledig gouden pennen: "The Gold Collection", een collectie die het beste liet zien van Engelse vaklieden op diverse gebieden, zoals handschilderingen, emailleren en graveren. Deze fantastische schrijfwaren, die worden verkocht voor meer dan €11.000, laten zien dat Conway Stewart in staat is de traditie van buitengewone penproducent voort te zetten en sluiten helemaal aan bij de pennen van eerdere generaties.


Conway Stewart was ook de eerste moderne penfabrikant die het gebruik van caseïne herintroduceerde als een materiaal voor pennen.

Caseïne is gemaakt van deeltjes melkproteïne: deze deeltjes worden geverfd en dan onder hoge druk samengeperst tot blokken, waaruit dan weer de onderdelen worden gevormd. Het duurt ongeveer 8 maanden, voordat uit een blok onderdelen kunnen worden gemaakt. Deze lange periode zorgt er wel voor dat de toekomstige eigenaar een materiaal in handen heeft dat de warmte en gloed heeft, die in geen enkel ander materiaal kan worden gevonden. Caseïne


In 1996 werd de Churchill geïntroduceerd als eerbetoon aan Sir Winston Churchill en zijn interesse in schrijven en literatuur gedurende zijn leven.

Om het honderdjarig bestaan van Conway Stewart te vieren in 2005 werd de nieuwe 100 serie gelanceerd, gemaakt van diverse handgemaakte kunstharsen. Samen met de 100 werden ook de bijzondere Silver Duro pennen uitgebracht, gemaakt van puur Engels sterling zilver overlegd met een kunsthars fineer: the sterling zilveren Duro is een echo van de grote ontwerpen uit de tijd van koning Edward. Uiteraard werden er in het jubileumjaar ook diverse gelimiteerde uitgaven op de markt gebracht.