Natuurlijk zijn er tal van goede redenen om voor Conway Stewart te kiezen. Hieronder vindt u dan ook een kleine selectie.

handgemaakt in Groot-Brittanië uit de beste materialen.

Twee jaar volledige garantie

Geen andere producent biedt zo'n grote keuze aan kleurrijke harsen

Conway Stewart pennen zijn bekroond met diverse prijzen

 

Conway Stewart Best Pen & Brand
Conway Stewart groeide zowel snel op het gebied van populariteit als vraag.
De jaren twintig waren fantastisch voor de moedige ondernemers. Zij registreerden niet alleen de naam Conway Stewart als merk, maar ook de lijst van vulsystemen werd verder uitgebreid met pipetjes, hefboomsystemen, pompjes en beveiligingen.

Koning Edward VII Hoewel de eerste Conway Stewart pennen weinig onderscheidend waren van andere pennen uit die periode, kwam die omslag in 1925.

De naam "Dinkie" werd geregistreerd als merk in 1924 samen met een patent voor een nieuw vulsysteem. Conway Stewart groeide zowel snel op het gebied van populariteit als vraag. De groei ging zo snel, dat zij al snel marktaandeel veroverden op de dominante penfabrikanten.

Een andere introductie in deze periode was het gebruik van heldere kleuren celluloid. In de twintiger jaren bood Conway Stewart tientallen verschillende kleuren binnen de diverse lijnen en de klant kon kiezen tussen simpel en conservatief tot licht en vrolijk en zelfs flamboyant. De pennen uit deze periode waren goed gemaakt en van hoge kwaliteit, maar toch betaalbaar. Het grote aanbod van modellen en materialen stelden Conway Stewart in staat om "iets voor iedereen" te kunnen bieden op het gebied van vulpennen.


De redelijke prijs en de succesvolle marketing droegen de volgende 10 jaar bij aan het succes van Conway Stewart.

Er werd geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand in 1927, dat ruim 20 jaar lang het hoofdkwartier zou blijven.

Toen de Depressie van de jaren 30 toesloeg, wist Conway Stewart de positie te behouden en bekend te blijven om goede en betaalbare pennen. Hoewel deze jaren slechts weinig winstgevend waren, Was Conway Stewart toch in staat de depressie succesvol uit te zitten.
Medewerker jaren 30


Kleurrijk werd snel de handtekening van Conway Stewart. Het is interessant om aan te geven, dat ze geen titel gaven aan de ontwerpen. De namen die nu bekend zijn, werden aangenomen door verzamelaars gedurende de jaren. Als voorbeeld, Cracked Ice en Reversed Cracked Ice werden gebruikt voor vele Conway Stewart modellen gedurende 25 jaar, evenals Tiger Eye, een andere favoriet.

In 1935 was Conway Stewart klaar om verder uit te breiden en in datzelfde jaar werden dan ook aandelen uitgegeven om kapitaal op te halen. Reclamecampagnes waren in staat om de naam Conway Stewart in gedachten van het publiek te houden, zoals dat ook lukte bij Sheaffer, Parker en De La Rue.

Sir Winston Churchill De oorlogsjaren waren niet makkelijker voor Conway Stewart dan voor elke andere producent in Engeland. Echter, het lukte Conway Stewart om meer dan klaar te zijn voor de naoorlogse "boom". Aan het einde van de jaren 40 verkochten ze nog steeds goede en betrouwbare pennen tegen redelijke prijzen. Het bedrijf bloeide. De modellen kregen nu de bekende diamant clip in plaats van de oude "ball" clip en namen voor de modellen werden uitgefaseerd en maakten plaats voor modelnummers op de Dinkie na.

De vijftiger jaren waren een voortzetting van deze "gouden periode": verzamelaars wereldwijd zoeken nog steeds naar Conway Stewart pennen uit deze tijd. Het visgraatpatroon en de uitvoeringen in gemarmerde kleuren zijn tegenwoordig bijzonder populair.

Noemenswaardig is ook Nummer 22 Floral, met het bloemenpatroon op een crème achtergrond.


Tegenwoordig zijn er nog veel discussies aangaande deze uitgave: was de productie gelimiteerd vanwege de complexiteit van het materiaal of was de markt niet klaar om een dergelijk exotisch ontwerp te accepteren? Hoe dan ook, als er een No. 22 Floral te koop wordt aangeboden, biedt een grote schare verzamelaars zich aan.

Helaas brachten de jaren 50 ook een verandering. Celluloid werd verdreven door gekleurd plastic. In 1957 waren de Conway Stewart pennen nog steeds van hoge kwaliteit en betrouwbare schrijvers, maar was het uiterlijk niet overeenkomstig de tijd. In deze periode bood Conway Stewart ook de eerste balpennen aan. Conway Stewart Finishing Department 1950

Het einde van een tijdperk

De jaren 50 brachten de laatste van de grote Conway Stewart modellen. De productie stagneerde gedurende de zestiger jaren, toen de markt zich massaal op de wegwerpbalpen stortte. Conway Stewart probeerde de markt nog bij te houden met een eigen balpen en door de introductie van de 106, een cartridge vulpen. Eind jaren zestig werd het bedrijf verkocht en verhuisd naar Wales, waar in 1975 de laatste pen werd geproduceerd.