Natuurlijk zijn er tal van goede redenen om voor Conway Stewart te kiezen. Hieronder vindt u dan ook een kleine selectie.

handgemaakt in Groot-Brittanië uit de beste materialen.

Twee jaar volledige garantie

Geen andere producent biedt zo'n grote keuze aan kleurrijke harsen

Conway Stewart pennen zijn bekroond met diverse prijzen

 

Conway Stewart Best Pen & Brand
Één enkel doel: het produceren van elegante en mooie, maar functionele schrijfinstrumenten.
In 1905 richtten Frank Jarvis en Tommy Garner Conway Stewart & Co. Ltd. op, gevestigd op 13 Paternoster Row, Londen, naast St. Pauls Cathedral.

Conway Stewart fabriek na de Blitz Tegenwoordig is deze locatie bekend als Paternoster Square, nadat het volledig opnieuw werd opgebouwd na de totale vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel er discussie is omtrent de oorsprong van de bedrijfsnaam, wordt in het algemeen aangenomen, dat de naam "Conway Stewart" is afgeleid van een populaire klucht uit die tijd.

Conway en Stewart waren een komisch duo, die regelmatig optraden in Collins Music Hall in Islington.

De twee ondernemers, Jarvis en Garner, met ervaring en kennis opgedaan tijdens het werken voor De La Rue namen een groot risico door hun vaste baan te verruilen voor het starten van een nieuwe onderneming gericht op het wederverkopen van vulpennen van andere fabrikanten.
Zij investeerden en concentreerden zich op de import van pennen uit de Verenigde Staten.
Tommy Garner

Na een maand hard werken, waarbij de voorraad werd verkocht, was een omzet behaald van £13 en 9 shilling.

Frank Jarvis Dit was een behoorlijke prestatie, zeker omdat de huur van het bedrijfspand 5 shilling bedroeg. Hoewel deze omzet voor veel nieuwe bedrijven prima en veelbelovend zou zijn, was het door de concurrentie met De La Rue onmogelijk om merkloze vulpennen te blijven verkopen.  

In datzelfde jaar investeerde De La Rue £50.000 in een promotiecampagne voor de lancering van de Onoto. Garner en Jarvis zagen in, dat er een markt was voor goede en betrouwbare schrijfinstrumenten die ook nog eens betaalbaar waren. En dat is waar de geschiedenis van Conway Stewart echt van start ging. Jarvis en Garner ontwikkelden één enkel doel: het produceren van elegante en mooie, maar functionele schrijfinstrumenten - een principe waar Conway Stewart vandaag de dag nog steeds aan vasthoudt.