Natuurlijk zijn er tal van goede redenen om voor Conway Stewart te kiezen. Hieronder vindt u dan ook een kleine selectie.

handgemaakt in Groot-

Brittanië uit de beste materialen.

Twee jaar volledige garantie

Geen andere producent biedt zo'n grote keuze aan kleurrijke harsen

Conway Stewart pennen

 zijn bekroond met diverse prijzen

 

Conway Stewart Best Pen & Brand
De kleur vindt haar oorsprong in het Chinese porselein.

De Mandarin Yellow is een nieuwe afwerking in de Plumage collectie. Conway Stewart heeft het originele ontwerp van de Plumage veranderd door kleurrijke schakeringen van lichtgeel toe te voegen, passend bij de lente.

 

Geel wordt alom gezien als een gewilde kleur als symbool voor wijsdom, vreuge en geluk. In veel landen staan gele rozen voor gevoelens van pure vreugde, blijdschap en platonische vriendschap.

 

In de kunst- en verzamelaarswereld staat de gebruikte kleur geel bekend als Mandarin Yellow (mandarijn geel) en de kleur vindt haar oorsprong in het Chinese porselein. Dit specifieke geel is een glanzende, lichte variant en wordt gebruikt als zeer populaire afwerking van luxe schrijfinstrumenten, email, Fabergé eieren en schilderijen gedurende de twintigste eeuw.

 

Aficionados verzamelen al heel lang bijzondere objecten vanwege de gele afwerking: de duurste postzegel ter wereld is de "Tre Skilling Banco Yellow" gevonden in 1885 en geveild in 1996 voor een recordbedrag van 2,24 miljoen USD. Een ander item is de No. 5, 1948 door Jackson Pollock: een abstract kunstwerk, waarin helder geel werd gebruikt, dat tijdens een veiling 142,7 miljoen USD opbracht.

Het Fabergé Coronation ei, gemaakt van goud met geel, doorschijnend email, werd geveild door Sotheby´s in 2004 en bracht 24 miljoen USD op. Het gebruik van deze kleur in de Plumage collectie was dan ook een logische keuze!

 

De Mandarin Yellow Plumage heeft zowel panelen van levendig Mandarin Yellow email als gegraveerde panelen die worden benadrukt door een doorzichtig email met een iets diepere kleurschakering. Het contrast tussen deze twee tinten wordt perfect geaccentueerd door het gepolijste, sterling zilveren band.

 

De Plumage collectie is gebaseerd op de populaire 100 (One Hundred), een klassiek gevormde pen die al vele prijzen heeft gewonnen door het ontwerp. De Plumage wordt gemaakt uit (gewaarmerkt) sterling zilver staaf, waarbij elke staaf nauwgezet wordt gedraaid volgens zeer nauwkeurige specificaties en daarna wordt gegraveerd voordat het voorzien wordt van email. Het resultaat is een pen met een goede balans, die kwaliteit uitstraalt.

 

Conway Stewart is er trots op te kunnen werken met de beste Engelse vakman. De kunstenaar, Robert Glover M.A. RCA, die alle geëmailleerde pennen van edelmetaal bewerkt, staat bekend vanwege zijn creativiteit en ontwerpen van juwelen, plakkaten en trofeeën.

Hij heeft werk gepubliceerd in diverse vakbladen en heeft al vele prestigieuze prijzen gewonnen, zoals televisieonderscheidingen en de beroemde Brit-Award Trophy voor de Britse muziekindustrie. 

Zijn werk is divers: zo maakte hij bekers voor prinses Grace van Monaco, een groot zilveren en geëmailleerd bord voor het cruiseschip QE2, zilverwerk voor koningin Elizabeth II, prins Charles en prinses Diana en nog veel meer.

 

De gewaarmerkte sterling zilveren dop, houder en greep worden gecompleteerd door een 18 karat gouden penpunt, geaccentueerd met rhodium. De penpunten zijn ook gemaakt van 18 karaat goud en zijn verkrijgbaar in 8 groottes: van extra fijn tot extra breed, Italic fijn, Italic medium en Italic breed.

De vulpen maakt gebruik van het betrouwbare cartridge converter vulsysteem.

 

De Mandarin Yellow heeft een ergonomische vorm, licht taps toelopend en is een medium pen, die perfect in de hand ligt. Er is veel aandacht besteed aan elk detail om er zeker van te zijn, dat de Plumage niet alleen een visueel aantrekkelijke pen is, maar ook een pen die geschikt is voor alledaags gebruik.

 

De Mandarin Yellow Plumage is gelimiteerd tot 100 genummerde pennen of rollers.


Hieronder vindt u een kleine foto-impressie van deze collectie. Indien u op de foto klikt, wordt deze vergroot.